Activiteit

BBQ workshop met HvD Originals

Een hele avond uitgebreid alle kneepjes van het bbq-en onder de knie krijgen? Dat kan. 

Voor de culinaire liefhebber die enkel het beste van het beste wil, organiseert De Lavei samen met HvD Originals een exclusieve BBQ workshop. Ontdek de perfecte combinatie van kwaliteit, lokale ingrediënten en de passie voor buitenkoken onder leiding van Suzan Hannink en Eric van Det, de drijvende krachten achter HvD Originals.

HvD Originals en De Lavei zijn een logische combinatie. Beiden delen we een passie voor kwaliteit, lokaal geproduceerde ingrediënten, diversiteit, en het combineren van vernieuwende en traditionele technieken. Met hun focus op natuurlijk, heerlijk, puur en buitenleven, brengen Suzan en Eric hun liefde voor zelfgemaakte, verse en duurzame producten tot leven.

In deze workshop word je ondergedompeld in de wereld van buitenkoken. Je leert over de beste kruidencombinaties, het bereiden van vlees, vis en groenten, en hoe je deze ingrediënten op een meesterlijke manier kunt combineren. 

Boek nu
€ 195,- Per persoon
17:00

Inloop

17:30

Starten van de workshop

21:30

Einde van de workshop

We beginnen met…

De basis van het grillen, je gaat je eigen kruidenolie maken en je leert over grilltechnieken, snijtechnieken, kolen & gas, en meer. Aan bod komen o.a. direct grillen, indirect, langzaam garen, snel garen of meerdere garingen tegelijk. Maar ook flamberen, stomen of hoe je je BBQ als oven gebruikt met alle heerlijke smaken die een BBQ meegeeft.

Wat gaan we grillen?

Het mooiste hertenvlees wat er is, volgens ons, en we nodigen je graag uit om het te komen proeven en er zelf mee te gaan koken. We gaan voornamelijk grillen met stukken vlees die je niet zo vaak tegenkomt. 

Verschillende delen van het hert hebben verschillende mooie eigenschappen, waarbij het ene deel malser is dan het andere en het andere deel weer een veel diepere smaak heeft. Daarbij is de manier van garen en de combinatie met andere grillproducten belangrijk en des te leuker en smaakvoller. We leggen uit hoe je deze delen het beste kunt grillen en welke smaakcombinaties hierbij passen. Dit alles met bijpassende luxe sauzen en het opmaken van je bord, zodat je na deze workshop dit ook thuis vanaf je eigen BBQ kunt.

Hoe gaan we dit doen?

Zien, voelen en het allerbelangrijkste is proberen, want proberen is leren & proberen is weten, zo vorm je je eigen grill- en garingsvoorkeur. De beste BBQ gerechten beginnen vaak in de basis met, iedereen zijn eigen voorkeur en smaak.

Bij elke workshop gaan we samen 5 a 6 gerechten maken. Na uitleg en met ondersteuning van ons maken jullie zelf groepen van max. 4 pers. per BBQ. Een aantal gerechten & grilltechnieken doen we voor, daarna ga je gerechten & bereidingen zelf doen. Daarbij ga je zelf aan de slag met eigen gemaakte kruidenolie & kruidenrubs en maak je minimaal 2 gerechten volledig zelf met je groep.

Locatie

Lavei
Boerenesweg 4
7274 GP Geesteren Gld

We hebben voldoende parkeergelegenheid op ons erf.

Niveau
Beginners en semi-ervaren BBQ’ers

Workshop type:
Mix tussen demonstraties en zelf koken

 

Het standaard drankenassortiment zit bij de prijs inbegrepen, 

Optioneel bij de workshop is het Whiskey arrangement met bij elk gerecht een bijpassende whiskey in proeverij glaasjes. Dit kan op de dag zelf bepaald worden.

plaatsen beschikbaar

De sfeer op onze unieke hoeve, waar je zomaar oog in oog kunt staan met onze herten. 

Onze programma's Ook leuk
Foodtruck wandeling in 5 gangen
6 oktober 2024

Sfeervol, ambachtelijk en hét middel om een gezellige sfeer te creëren: een foodtruck wandeling op het erf van de Lavei. Van heerlijke koffie tot BBQ: alles komt voorbij.  

Eikel en kastanje inleverdagen
2 november 2024

Ontdek de natuur door eikels te verzamelen in de weken voor het weekend en de herfstvakantie en lever de eikels dit weekend in voor een vergoeding! 

Wild & Wijn workshop met Woodies
9 november 2024

Een culinaire beleving met veel vuur en gezelligheid. Je leert alle stappen te doorlopen die nodig zijn om een meergangendiner te maken met wild. Veel puurder en stoerder wordt het niet. 
Leuk als teambuilding, met een groep vrienden, een kookclub of met collega’s.

Paté workshop met Volvelds
30 november 2024

Goede ingrediënten met weinig opsmuk. Beetje zout, beetje kruiden en…veel liefde. Dat proef je meteen. Leer paté maken zoals je die alleen in Frankrijk vindt, van ons eigen Achterhoeks hertenvlees.

Herten voeren
5 oktober 2024

Ga je mee herten voeren? Wij hebben graag een helpende hand bij het voeren van onze herten! Iedere zaterdagmiddag kan jij langskomen om de herten hun favoriete snack te geven.

Eigen karakter, verrassend kruidige smaak Ons hertenvlees

Al sinds 2001 houden we edelherten op onze boerderij. Keinschalig en dicht bij de natuur. Wij boeren op een manier die bij ons past. Het natuurlijk hooi halen we op ouderwetse wijze binnen langs de Bolksbeek en de weides zijn kruidenrijk en ingepland met bomen. Dit alles komt de smaak en kwaliteit van het vlees ten goede.

Met verschillende partners werken we samen aan mooie producten van ons hertenvlees; paté, droge worst, stoverijen. We verkopen dit in onze hoevewinkel of via onze webwinkel www.uithetwild.nl.

De nieuwe vergaderloods is een mooie uitbreiding van ons bedrijf. Zo kunnen we dicht bij onszelf en onze visie op de landbouw blijven en tóch toekomstgericht zijn. Tijdens je bezoek kan Ruud hier alles over vertellen.

Uit het wild
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees het hier.